Пособие состоит из основного курса, состоящего из 11 уроков, повторительного курса (фонетика и правила чтения, грамматика, упражнения), и приложений: тексты для дополнительного чтения, таблицы неправильных глаголов. <...> GREETINGS WHEN MEETING GUESTS ПРИВЕТСТВИЯ ПРИ ВСТРЕЧЕ ГОСТЕЙ We are pleased to welcome you in our restaurant '(d), (hotel d'). <...> I hope you will have a pleasant evening at our restaurant. <...> Let me introduce your waiter Boris to you. <...> INVITATIONS ПРИГЛАШЕНИЯ We are glad to welcome you in our restaurant. <...> We hope that you will return home with pleasant memories of your staying in our hotel. <...> Thank you for having chosen our hotel. <...> УРОК 2 TEXT 1 SHOPPING Whenyou want to buy something, you go to shops where various goods are sold. <...> So, what can you buy at different shops? <...> At the grocers you can buy sugar, tea, coffee, salt, pepper, ham, bacon, sausages, frankfurters and so on. <...> Bread is sold at the bakers, meat at the butchers.Wego to the greengrocers for vegetables and fruit. <...> When we want to buy clothes, we go to mens and ladies clothes shop.Webuy boots and shoes at the footwear shop. <...> Supermarkets sell thousands of food products: meat, fresh fruits and vegetables, dairy products, canned groceries, bakery items, delicatessen items, and frozen foods. <...> СЛОВАРЬ cannot do without to buy s various 'idsd goods mannequin 'ss 10 не могут без купить, покупать различный, разнообразный товары манекен Shopping fashionable 'd outfit the grocers 'dd pepper 'd ham bacon 'sd sausage 's frankfurter 'dd the bakers 's <...>
Английский_язык_для_сферы_обслуживания._Учебное_пособие.pdf
УДК 373.167.1:811.111+81
ББК 81.2Англ-922
А23
Электронные версии книг
на сайте www.prospekt.org
А23
Агабекян И. П.
Английский язык для сферы обслуживания : учебное пособие. — Москва
: Проспект, 2017. — 248 с.
ISBN 978-5-392-23324-3
В пособии представлен курс английского языка для подготовки специалистов
в сфере обслуживания. Оно может быть использовано в высших учебных заведениях
по сервисным и гостиничным специальностям, при самостоятельных занятиях на
курсах и перед поездкой за рубеж. Пособие имеет четкую и удобную структуру, способствующую
быстрому восприятию материала.
Для студентов вузов, ссузов, а также всех желающих изучить английский язык
для использования в профессиональной деятельности.
УДК 373.167.1:811.111+81
ББК 81.2Англ-922
Учебное издание
Агабекян Игорь Петрович
ДЛЯАНГЛИЙСКИЙ ЯЗЫК
СФЕРЫ ОБСЛУЖИВАНИЯ
Учебное пособие
Оригинал-макет подготовлен компанией ООО «Оригинал-макет»
www.o-maket.ru; тел.: (495) 726-18-84
Санитарно-эпидемиологическое заключение
№ 77.99.60.953.Д.004173.04.09 от 17.04.2009 г.
Подписано в печать 10.10.2016. Формат 60×90 1
Печать цифровая. Печ. л. 15,5. Тираж 50 экз. Заказ №.
ООО «Проспект»
/16
111020, г. Москва, ул. Боровая, д. 7, стр. 4.
ISBN 978-5-392-23324-3
© Агабекян И. П., 2005
© ООО «Проспект», 2015
Стр.2
СОДЕРЖАНИЕ
Отавтора . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
УРОК 1
Forms of address . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
УРОК 2
Shopping. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
УРОК 3
At the department store . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
УРОК 4
Meals in England . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Meals inUS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Dinner at the restaurant . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
УРОК 5
Waiter's working day . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
УРОК 6
Howto set a table? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65
УРОК 7
Styles of food service . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76
УРОК 8
At the hotel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 87
УРОК 9
Themenu. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 101
УРОК 10
At the bar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 115
УРОК 11
National cuisine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 126
ПОВТОРИТЕЛЬНЫЙ КУРС
Revision course . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 137
ПРИЛОЖЕНИЕ 1
Additional reading . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 225
ПРИЛОЖЕНИЕ 2
Table of irregular verbs . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 240
Стр.244