Национальный цифровой ресурс Руконт - межотраслевая электронная библиотека (ЭБС) на базе технологии Контекстум (всего произведений: 634840)
Контекстум
Руконтекст антиплагиат система

Английский язык в профессиональном общении. Селекция и генетика сельскохозяйственных животных.Учебное пособие для магистрантов. (220,00 руб.)

0   0
АвторыВалитова Лилия Радиковна
ИздательствоФГБОУ ВПО Оренбургский государственный аграрный университет
Страниц73
ID346851
АннотацияПособие содержит методически обработанный материал для обучения чтению, аннотированию и реферированию оригинальной научной литературы по будущей узкой специальности магистрантов.
Кем рекомендованоРедакционно-издательским советом ОГАУ
Кому рекомендованомагистрантам
УДК42(05)
Английский язык в профессиональном общении. Селекция и генетика сельскохозяйственных животных.Учебное пособие для магистрантов. / Л.Р. Валитова .— Оренбург : ФГБОУ ВПО Оренбургский государственный аграрный университет, 2014 .— 73 с. — URL: https://rucont.ru/efd/346851 (дата обращения: 27.04.2024)

Предпросмотр (выдержки из произведения)

Science and technology in agriculture. 14 Unit 5 Crop rotation. 17 Unit 6. <...> Weeds and modern methods of weed control. 24 Unit 9. <...> Read the text and complete the tasks below: The basic rules of genetics were first discovered by a monk named Gregor Mendel in the 1850s, and published in 1866. <...> However, Mendel's work was different because he did experiments on plants, and designed those experiments very carefully. <...> In his experiments, Mendel studied how traits were passed on in pea plants. <...> He started his crosses with plants that bred true, and counted characters that were either/or in nature (either tall or short). <...> Answer the questions to the text: 1) What was discovered by a monk named Gregor Mendel? 2) When were the basic rules of genetics published? 3) Did he do experiments on plants? 4) What did Mendel study? 5) How did he express his results? 6)What did he use to reveal the presence and proportion of recessive characters? 3. <...> Find the synonyms to the following words and expressions: plant, a breed, to raise (2), traits, to get, principal (3), to form, almost 5 5. <...> Examples: plant height (short or tall); colour of peas (green or yellow); position of flowers (restricted to the top or distributed along the stem). <...> Seeds do not germinate well if there is too much water in the soil. <...> Plant breeding can be accomplished through many different techniques ranging from simply selecting plants with desirable characteristics for propagation, to more complex molecular techniques. <...> It is now practiced worldwide by individuals such as gardeners and farmers, or by professional plant breeders employed by organizations such as government institutions, universities, crop-specific industry associations or research centers. <...> International development agencies believe that breeding new crops is important for ensuring food security by developing new varieties that are higheryielding, resistant to pests and diseases, drought-resistant or regionally adapted to different environments and growing conditions. <...> Initially early farmers simply selected food plants with particular desirable characteristics, and employed these as progenitors for subsequent generations, resulting <...>
Английский_язык_в_профессиональном_общении._Селекция_и_генетика_сельскохозяйственных_животных.Учебное_пособие_для_магистрантов..pdf
УДК 42(02) ББК 81.2 Англ В 15 Рекомендовано к изданию редакционно-издательским советом Оренбургского государственного аграрного университета (председатель – профессор В. В. Каракулев). Рассмотрено и рекомендовано к изданию на заседаниях кафедры иностранных языков (протокол №6 от 10 февраля 2014 г.), методической комиссии юридического факультета ОГАУ (протокол № 7 от 27 февраля 2014 г.) РЕЦЕНЗЕНТЫ: кандидат педагогических наук, доцент Т.А.Губарева кандидат педагогических наук, доцент З.Х.Галькиева Валитова, Лилия Радиковна. В 15 Английский язык в профессиональном общении. Селекция и генетика сельскохозяйственных культур: учебное пособие для магистрантов направления подготовки 110400.68 «Агрономия» / Л.Р. Валитова. – Оренбург: Издательский центр ОГАУ, 2014. – 72 с. Пособие содержит методически обработанный материал для обучения чтению, аннотированию и реферированию оригинальной научной литературы по будущей узкой специальности магистрантов. УДК 42(02) ББК 81.2 Англ © Валитова Л.Р., 2014 © Издательский центр ОГАУ, 2014
Стр.3
СОДЕРЖАНИЕ Структура пособия...……............................................................................... 4 Unit 1. Сhemical and physical properties of soils............................................. 5 Unit 2. Tillage practices……………................................................................ 9 Unit 3. Agricultural machinery.......................................................................... 12 Unit 4. Science and technology in agriculture................................................. 14 Unit 5 Crop rotation.......................................................................................... 17 Unit 6. Plant, its parts and their functions………..………............................... 20 Unit 7. Plant diseases and protection................................................................ 22 Unit 8. Weeds and modern methods of weed control....................................... 24 Unit 9. Organic agriculture……………………………………...................… 27 Unit 10. Biodiversity………………………………...….................................. 30 Unit 11. Organic crop production system......................................................... 34 Unit 12. Сhemical and physical properties of soils…...................................... 38 Unit 13. Тillage practices................................................................................... 45 Supplementary reading...................................................................................... 49 Appendix 1. Speech practice............................................................................. 56 Appendix 2. Annotation and referring.............................................................. 62 Literature.......................................................................................................... 71 3
Стр.4