Chemistry 1 (2016 9) 100-108 ~ ~ ~ УДК 543.545 Determination of Organic Acids in Fruit and Vegetable Juices Using Capillary Electrophoresis Viktoria V. Sursyakova*a Galina V. Burmakinaa, b , and Anatoly I. Rubayloa, b, c aInstitute of Chemistry and Chemical Technology SB RAS 50/24 Akademgorodok, Krasnoyarsk, 660036, Russia b Siberian Federal University 79 Svobodny, Krasnoyarsk, 660041, Russia c 50 Akademgorodok, Krasnoyarsk, 660036, Russia Received 10.10.2015, received in revised form 16.01.2016, accepted 15.02.2016 It was shown that the early suggested method for the determination of organic acids (oxalic, tartaric, citric, malic, lactic, succinic, acetic) in wine by capillary electrophoresis technique can be used for the determination of organic acids into fruit and vegetable juices. <...> Generally, the studied juices are found to contain citric, malic and lactic acids. <...> The content of organic acids in the analyzing samples does not exceed the established standards of SanPiN 2.3.2.1293-03 for the food additives. <...> All rights reserved * Corresponding author E-mail address: viktoria_vs@list.ru # 100 # Viktoria V. Sursyakova, Galina V. Burmakina… <...> Determination of Organic Acids in Fruit and Vegetable Juices Using… <...> Определение органических кислот во фруктовых и овощных соках методом капиллярного электрофореза Г.В. Бурмакинаа, б В.В. Сурсяковаа , А.И. Рубайлоа, б, в , аИнститут химии и химической технологии СО РАН Россия, 660036, Красноярск, Академгородок, 50/24 б Россия, 660041, Красноярск, пр. <...> Свободный, 79 в Сибирский федеральный университет Красноярский научный центр СО РАН Россия, 660036, Красноярск, Академгородок, 50 Показано, что ранее предложенная методика определения органических кислот (щавелевой, винной, лимонной, яблочной, молочной, янтарной, уксусной) в винах методом капиллярного электрофореза может быть применена для определения органических кислот в овощных и фруктовых соках. <...> Установлено, что в соках в <...>